Hem Üye, Hem De Üyesinin Gözünde İtibar Kaybedenler Şiddete Sarıldı
14 Ocak 2016, Perşembe

Genel Başkan Yardımcımız Kemal Çırak, sendikamızın Kayseri Şube Başkan Yardımcısı, aynı zamanda üniversite temsilcisi olan Mustafa Çamur’un, Türk Sağlık-Sen Kayseri Üniversite Şube Başkanı Kenan Çil’in saldırısına uğraması üzerine Kayseri’de bir basın açıklaması yaptı.

 

Kemal Çırak açıklamasında, söyleyecek sözü, konuşacak yüzü olmayanların yaptığı bu alçakça saldırıyı kınadığını ve lanetlediğini söyledi. Çırak, saldırıyı hem üye kaybı hem de üyeleri nezdinde itibar kaybına uğrayanların şiddete sarılması olarak değerlendirdi.

 

Söz konusu menfur saldırının, Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Çamur’un, işyerine giderken yaşandığını hatırlatan Çırak, “Arkadaşımız, malum sendikanın şube başkanı tarafından takip edilmiş ve önce sırtına yumrukla vurulmuş, sonra da gözüne ve yüzüne vurmak suretiyle darp edilmiştir. Arkadaşımız gözüne aldığı darbeler yüzünden üç günlük sağlık raporu almıştır. Darp edilen arkadaşımız Mustafa Çamur, daha önce de malum sendika tarafından telefonla aranmış, konuşmak için otoparka çağrılarak tehdit edilmiştir.” şeklinde konuştu.

 

Kemal Çırak saldırıyı, malum sendikanın üyelerine kazanım elde edememe ve yetkiyi kaybetme korkusunun dışa vurumu, sendikal yolla elde edemediklerini, şiddet uygulayarak elde etme girişimi olarak da yorumladı. Çırak, sağlıkta şiddete karşı birlikte, omuz omuza mücadele etmeleri gereken bir sağlık sendikası temsilcisinin, başka bir sağlık sendikası yöneticisine şiddet uygulamasının kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.

 

Malum sendikanın, sürekli üye ve üyeleri nezdinde itibar kaybettiğini söyleyen Çırak, “Yetkili sendika olarak girdikleri promosyon ihalesinin çok düşük rakamlarla sonuçlanması üzerine, sendikamız rektörlüğe itiraz ederek ihalenin iptalini sağlamış, sağlık çalışanlarının daha fazla kazanım elde etmesini sağlayan yeni ihalenin yapılmasının yolunu açmıştır. Yetkili sendikanın sağlayamadığı kazanımı, Sağlık-Sen’in sağlaması anladığımız kadarıyla malum sendikayı şiddet uygulayacak kadar derinden etkilemiştir. Beceriksiz sendikacılıklarıyla üye kaybeden ve yetkisini kaybetme korkusu yaşayan malum sendikaya diyoruz ki, korkunun ecele faydası yoktur.” dedi.

 

Çözüm odaklı, üye merkezli, akademik ve bilimsel bir zeminde sendikacılık yaparken, sendikacılığı şiddet zemininde gören ve algılayanların kendilerini anlamasını beklemediklerini de söyleyen Kemal Çırak, “Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Sendikacılığın nasıl yapılacağını bilmeyen ve elinden bir şey gelmeyenlere, taklidin de bir öğrenme yolu olduğunu hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Darp edilen Kayseri Şube Başkan Yardımcımız Mustafa Çamur’un, karakola giderek şikâyetçi olduğunu, aynı zamanda Kayseri Valiliği’ne başvurarak darp eden şahıs hakkında disiplin soruşturması açılması talebinde bulunduğunu da hatırlatan Çırak, adaletin tecelli edeceğine olan inancını dile getirdi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :